Mascarpone-topping (versiering Cupcakes of Red Velvet Cake)

03-09-2017

Wil je een lekkere topping om je cupcakes te versieren? Of een heerlijke tussenlaag voor een Red Velvet Cake? Dan is deze mascarpone topping i-de-aal!

Je kan er ook allerhande smaken aan toevoegen, bijvoorbeeld wat speculoospasta doorheen draaien of nutella om zo de smaken af te wisselen. Opties te over!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15min
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • Te vinden ingrediënten: Makkelijk

Benodigdheden

  • Mixer
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 175 ml room (40% vetgehalte)
  • 250 g mascarpone
  • 65 g poedersuiker (gezeefd)
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  1. Klop de room stijf met een mixer (opgepast! als je te lang klopt krijg je boter :))                                 Tip: als het bijna stijf is, klop dan verder op met een handklopper.
  2. Klop in een andere kom de mascarpone + gezeefde poedersuiker + vanille extract
  3. Spatel het mascarpone beslag door de slagroom en laat verder opstijven in de frigo (+/- 2u)
  4. erna kan je het beslag gebruiken om een taart mee te bekleden of in een spuitzak, cupcakes te versieren.
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin