Mascarpone-topping (versiering Cupcakes of Red Velvet Cake)
03-09-2017
Wil je een lekkere topping om je cupcakes te versieren? Of een heerlijke tussenlaag voor een Red Velvet Cake? Dan is deze mascarpone topping i-de-aal!
Je kan er ook allerhande smaken aan toevoegen, bijvoorbeeld wat speculoospasta doorheen draaien of nutella om zo de smaken af te wisselen. Opties te over!
Algemeen
- Bereidingstijd: 15min
- Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
- Te vinden ingrediënten: Makkelijk
Benodigdheden
- Mixer
- Mengkom
Ingrediënten
- 175 ml room (40% vetgehalte)
- 250 g mascarpone
- 65 g poedersuiker (gezeefd)
- 1 tl vanille-extract
Instructies
- Klop de room stijf met een mixer (opgepast! als je te lang klopt krijg je boter :)) Tip: als het bijna stijf is, klop dan verder op met een handklopper.
- Klop in een andere kom de mascarpone + gezeefde poedersuiker + vanille extract
- Spatel het mascarpone beslag door de slagroom en laat verder opstijven in de frigo (+/- 2u)
- erna kan je het beslag gebruiken om een taart mee te bekleden of in een spuitzak, cupcakes te versieren.